El sector de farmacèutics i metges estan alarmats per l’aparició a Espanya d’un nou web que facilita als usuaris una recepta mèdica privada en dos minuts i per un cost de 10 euros.

El fet que, a través del web www.recetamedicaonline.es el pacient pugui obtenir una recepta complimentant un qüestionari bàsic, sense tenir contacte directe amb el metge signant de la mateixa, fa dubtar de la legalitat i seguretat envers el pacient d’aquest servei. Un cop complimentat el formulari, l’usuari rep al seu correu electrònic la recepta, que ha d’imprimir i portar-la a la farmàcia.

Arran de la denúncia realitzada per una associada, des de FEFAC, s’ha sol·licitat a les autoritats sanitàries i representants dels professionals el seu posicionament. El Consejo General de Colegios de Farmacéuticos està estudiant la legalitat del web, així com l’Organització Mèdica Col·legial, que considera que existeix una possible infracció de la llei, a part d’un conflicte deontològic.

El setmanari El Global ha entrevistat al director del web, Roberto Medina, que afirma que compleix amb tots els requisits normatius i de protecció de dades. Explica que és una “plataforma de telemedicina” i que no s’està inventant res de nou, sinó només introduint-ho a Espanya. Podeu consultar l’entrevista a través d’aquest enllaç: Roberto Medina, director de 'Receta Médica Online': "No estamos inventando nada, solo introduciéndolo en España"

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank