La farmacèutica Mª José Cachafeiro , titular de Farmàcia Cachafeiro (Astúries) i autora del blog la Botica de Teté, acaba de publicar La FarmAPPedia, catálogo de apps de uso y prescripción en la farmacia, una guia que selecciona aplicacions que poden ser d’utilitat per al farmacèutic, tant per fer servir al taulell com per recomanar a l’usuari.

Situació del mercat d’app a Espanya

Espanya és el primer país del món pel que fa a penetració de telèfons intel·ligents, segons l’informe Digital in 2017 Global Overview, i quasi 28 milions d’usuaris d’app. La farmacèutica Mª José Cachafeiro assegura a la seva guia que probablement estem davant un boom d’aplicacions, però que només perduraran les que aportin valor. Cada telèfon té 39 aplicacions descarregades i cada tauleta 33, i en total, existeixen 250.000 aplicacions de salut a les botigues de Google Play, App Store i Windows Phone Store.

Tipus d’app de salut

A La FarmAPPedia, el lector trobarà una explicació de les diferents aplicacions de salut: benestar i exercici físic, destinades a la població general, i les pensades per a professionals sanitaris i els seus pacients. Entre les primeres destacarien aplicacions conegudes com a Runtastic, que suposa un 70% de la categoria. La resta, un 30%, inclou les aplicacions per a l’actualització, consulta o formació dels professionals, les aplicacions centrades en malalties concretes, les destinades a embarassades i salut infantil, les de gestió del tractament de les asseguradores i serveis de salut.

Pel que fa a les patologies, la diabetis és la que compta amb un major nombre d’aplicacions, seguida de les malalties cardiovasculars, hipertensió, hipercolesterolèmia i obesitat.

Seguretat i fiabilitat

La farmacèutica Mª José Cachafeiro recorda la importància de saber qui hi ha darrera d’una aplicació, per tal de garantir la seguretat i fiabilitat d’aquesta, així com un correcte tractament de les dades personals de l’usuari, sobretot a partir del 25 de maig, quan entra en vigor el nou reglament de protecció de dades. D’aquesta manera, el professional farmacèutic complementa el seu consell farmacèutic i suposa un valor afegit per a la farmàcia.

Exemples d’aplicacions

La guia és una selecció d’app, tant gratuïtes com de pagament, entre les quals trobem algunes com Polen Control, que serveix al pacient al·lèrgic per consultar els nivells de pol·len i que compta amb l’aval de la Societat Espanyola d’Al·lergologia e Immunologia Clinica; iPediatric, elaborada per tres especialistes de l’Hospital St Joan de Déu, per controlar la salut del bebè; o MySugar, considerada una de les millors per tenir controlada la diabetis.

La guia es pot demanar gratuitament en el següent enllaç: https://laboticadetete.com/farmappedia/

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank