L’empresarial ha dirigit una carta al Departament de Salut davant recents inspeccions realitzades

L’empresarial ha tingut coneixement de diverses actuacions inspectores del Departament de Salut en relació a la inclusió en pàgines web de diverses farmàcies de testos d’autodiagnosis per la detecció de la Covid-19, entre d’altres no autoritzats, estan disponbiles per la seva adquisició de forma telemàtica. Per aquest motiu, ha dirigit una carta al Servei d’Inspecció de Farmàcia del Departament de Salut.

En la carta, FEFAC afirma que aquesta inclusió dels test en determinades pàgines web de farmàcies obeeix a “qüestions total i absolutament alienes a la voluntat dels titulars de les oficines de farmàcia”. L’empresarial explica que, fins a data d’avui, els tests d’antígens per detectar la Covid-19, així com la resta de productes d’autodiagnosi, no tenen assignat per l’Aemps un codi, marca o indicatiu digital de producte sanitari subjecte a prescripció facultativa. Segons explica la FEFAC, això fa que els algoritmes amb els que estan configurats les pàgines web de les oficines de farmàcia identifiquin aquests productes com a aptes per a ser dispensats online.

En definitiva, aquesta inclusió dels test a les webs és degut a un procediment merament informàtic que té com a causa última l’esmentada absència de codis identificadors dels test d’autodiagnosi, subjectes o no a la necessitat de prescripció mèdica assignats per l’Aemps, que fa impossible el seu filtrat. Per tant, aquest fet, diu la FEFAC “no és susceptible de ser sancionat”.

En la carta dirigida al Departament de Salut, la FEFAC demana que s’efectuin les actuacions necessàries davant l’Aemps o de l’autoritat que consideri més adient, per l’assignació als test d’autodiganosi disponibles al mercat, de codis que els identifiquin adequadament com a productes sanitaris subjectes a prescripció facultativa (i com a tals, no susceptibles de venda a través del canal online de les webs de les farmàcies).