Imatges de l’app Liberty Pass cedides a Catalunya Ràdio

La redactora d’informatius de Catalunya Ràdio explica la proposta d’app per accedir als interiors de l’oci nocturn. FECASARM i FEFAC l’han treballat i l’han presentat al Departament de Salut.

Es tracta d’una app que genera un codi QR i que només permet accedir a dins dels locals si al llegir el codi QR surt un missatge verd.

El farmacèutic validaria les dades personals i també si la persona està vacunada amb pauta completa, si ha passat la Covid o si té un test negatiu. Un cop verificades les dades, el farmacèutic enviaria un número a l’aplicació, que generaria un codi QR.

Per tant, les empreses d’oci nocturn només llegirien un codi QR. El co-fundador de Liberty Pass, Javier Gasso, explica que la voluntat és crear un sistema de fàcil funcionament.

L’app compta amb un mapa que permet localitzar les farmàcies que oferiran aquest servei. A més, també s’hi podrà veure els locals d’oci nocturn que fan servir l’app.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de FEFAC, Antoni Torres, assegura que els únics que tenen accés a les dades són els farmacèutics, que ja estan acostumats a gestionar dades sensibles en el seu dia a dia.

Com a mesura de seguretat, quan la persona es doni d’alta de l’aplicació s’haurà de fer una foto. La foto acompanyarà el codi QR per poder-la identificar. Per dissuadir de fer-ne còpies, cada codi QR només es pot utilitzar en un únic establiment al mateix moment.

L’app està pensada per ser gratuïta, però les farmàcies cobrarien un preu assequible pel tràmit.

Podeu llegir la notícia aquí.

Podeu escoltar el tall aquí.

.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank