Aquest matí el Consell ha fet pública la seva adhesió a la petició feta pel Departament de Salut al Ministeri de Sanitat, en què es demana que l’administració de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca s’ampliï a persones de fins a 65 anys. Des de l’empresarial ens sumem a aquesta demanda.

Des de la FEFAC i en coordinació amb la resta d’institucions representatives de la farmàcia, creiem que, per les seves característiques d’edat i exposició, és imprescindible donar una resposta ràpida a les necessitats de vacunació dels professionals sanitaris de les farmàcies de més de 55 anys.

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va aprovar aquesta vacuna per a majors de 18 anys i hi ha diferents països europeus que han ampliat l’edat màxima als 65 anys.

Per aquest grup de persones, existeixen també altres possibilitats: la finalització del procés de vacunació dels grups que s’estan vacunant actualment amb vacunes d’ARNm (Pfizer/BioNTech i Moderna) i/o l’autorització de noves vacunes.

Des de la FEFAC seguirem oferint a les administracions la col·laboració de les farmàcies i dels farmacèutics i farmacèutiques comunitàries com a agents de salut de proximitat, presents en tot el territori, que podrien desenvolupar un paper essencial en matèria de prevenció de la covid-19 amb els instruments disponibles. En aquest sentit, destacar la campanya del COFM per vacunar a la mateixa seu col·legial, 10.000 professionals que treballen en les 2.902 farmàcies de la comunitat. En coordinació i sota el protocol de la Direcció General de Salut Pública de la Consellería de Sanitat, tres professionals (metges, infermers i farmacèutics) col·laboren, per primera vegada, per inmunitzar als professionals sanitaris de les farmàcies.