Així ho recull Correo Farmacéutico en la notícia “Glovo ya no ‘vende’ medicamentos en su app por orden de la Aemps”, publicada el passat 30 d’agost. Tal com informa el mitjà, l’Aemps ha donat resposta a una denúncia del passat maig per part del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), que ha mostrat la seva satisfacció per la decisió de l’Aemps, en la qual informa a l’òrgan col·legial que ja s’havien començat les recerques al març, i que l’ordre de cessament d’activitat s’havia produït l’1 de juny, encara que la plataforma Glovoapp ha recorregut sense èxit.

Correo Farmacéutico informa de les paraules exactes dirigides per l’Aemps al CGCOF: “La venda a distància de medicaments per procediments telemàtics només pot realitzar-se a través dels llocs web de les oficines de farmàcia que compleixin amb els requisits i les condicions establertes en el referit Reial decret 8070/2013, de 8 de novembre. Cap comanda o encàrrec de medicaments per procediments telemàtics pot realitzar-se a les oficines de farmàcia si no és directament a través del lloc web habilitat a aquest efecte per les oficines de farmàcia”.

A 3 de setembre de 2018, Glovoapp ha retirat la llista de productes de farmàcia i parafarmàcia, però manté la icona a la pàgina d’inici de “Farmàcia 24 horas” i les fitxes tècniques de medicaments.

FEFAC celebra la decisió de l’Aemps

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) es mostra satisfeta davant qualsevol acció l’Aemps que ajudi a garantir que la població rep els seus medicaments en les millors condicions i que fa un ús correcte.

En declaracions a Correo Farmacéutico, el president de FEFAC, Antonio Torres, explica que, encara que no té constància oficial de l’ordre de prohibició de l’Aemps, aplaudeix la mesura i recorda que si a la web encara apareixen elements que no compleixen la normativa, cal tornar a denunciar. FEFAC ja va posar una denúncia a Glovoapp el passat mes de febrer davant el Departament de Salut de Catalunya.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank