Aquesta informació es presenta diferenciada segons els 4 primers nivells de la classificació Anatòmica-Terapèutica-Química (ATC) de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquests són: sistema de codificació de medicaments, segons el seu efecte farmacològic, les seves indicacions terapèutiques i la seva estructura química.

Així, es pot consultar el consum anual de medicaments a Espanya des de 2010, atenent a si pertanyen al grup anatòmic (ATC 1), al subgrup terapèutic (ATC 2), al subgrup farmacològic (ATC 3) o al subgrup químic (ATC 4).

En concret, es proporciona informació sobre el nombre total d’envasos per tipus de medicament, el% que representa respecte al total del seu subgrup i una comparativa respecte a l’any anterior. Així mateix, es detalla el número de dosi per habitant al dia (DHD), l’import a preu de venda al públic (PVPIVA) i una comparativa respecte a l’any immediatament anterior.

El nombre d’envasos s’extreu de la suma dels envasos facturats de medicaments corresponents a un ATC, obtinguts de la informació dels fitxers de facturació de receptes mèdiques del SNS.

D’altra banda, la DHD és el número de dosis diàries definides per 1.000 habitants i dia. Aquest paràmetre proporciona l’estimació de quantes persones de cada 1.000 estan rebent al dia una DDD, partint del Padró Municipal anual publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Finalment, l’import PVPIVA, expressat en euros, es correspon a la suma de l’import a preu de venda al públic al qual s’han facturat els medicaments corresponents a aquest ATC, obtinguts de la informació dels fitxers de facturació de receptes mèdiques del Sistema Nacional de Salut (SNS).

La mesura, acordada per la Comissió Permanent de Farmàcia, ve a implementar la transparència sobre el consum i la despesa pública en medicaments a Espanya.

Font d’informació: La Moncloa

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank