Inici 9 Actualitat 9 Sanitat publica informació detallada sobre el consum de medicaments finançats amb càrrec al sistema sanitari públic

Sanitat publica informació detallada sobre el consum de medicaments finançats amb càrrec al sistema sanitari públic

12 febr., 2022 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, Estudis i informes, Informes, Sanitària

Aquesta informació es presenta diferenciada segons els 4 primers nivells de la classificació Anatòmica-Terapèutica-Química (ATC) de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquests són: sistema de codificació de medicaments, segons el seu efecte farmacològic, les seves indicacions terapèutiques i la seva estructura química.

Així, es pot consultar el consum anual de medicaments a Espanya des de 2010, atenent a si pertanyen al grup anatòmic (ATC 1), al subgrup terapèutic (ATC 2), al subgrup farmacològic (ATC 3) o al subgrup químic (ATC 4).

En concret, es proporciona informació sobre el nombre total d’envasos per tipus de medicament, el% que representa respecte al total del seu subgrup i una comparativa respecte a l’any anterior. Així mateix, es detalla el número de dosi per habitant al dia (DHD), l’import a preu de venda al públic (PVPIVA) i una comparativa respecte a l’any immediatament anterior.

El nombre d’envasos s’extreu de la suma dels envasos facturats de medicaments corresponents a un ATC, obtinguts de la informació dels fitxers de facturació de receptes mèdiques del SNS.

D’altra banda, la DHD és el número de dosis diàries definides per 1.000 habitants i dia. Aquest paràmetre proporciona l’estimació de quantes persones de cada 1.000 estan rebent al dia una DDD, partint del Padró Municipal anual publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Finalment, l’import PVPIVA, expressat en euros, es correspon a la suma de l’import a preu de venda al públic al qual s’han facturat els medicaments corresponents a aquest ATC, obtinguts de la informació dels fitxers de facturació de receptes mèdiques del Sistema Nacional de Salut (SNS).

La mesura, acordada per la Comissió Permanent de Farmàcia, ve a implementar la transparència sobre el consum i la despesa pública en medicaments a Espanya.

Font d’informació: La Moncloa

0 Comments

Submit a Comment