Tal com vàrem informar (+info), FEFAC va posar en coneixement del Departament de Salut que la Unitat de Nutrició i Dietètica de l’Hospital Universitari de Bellvitge recomanava a través d’un document prescriptiu dietètic a un pacient que adquirís uns batuts hipocalòrics a unes pafarmàcies online i parafarmàcia d’un centre comercial determinades.

La Federació empresarial considera que aquesta recomanació per part d’un hospital públic pertanyent a l’Institut Català de la Salut no s’ajusta al previst a la Llei 31/1991 d’ordenació farmacèutica, que qualifica com a infracció molt greu “qualsevol actuació que limiti la llibertat de l’usuari per triar l’oficina de farmàcia”. A més, s’entén que aquesta pràctica vulnera la normativa de defensa de la competència.

Des de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut han adreçat la seva resposta a FEFAC, per informar que han demanat a la direcció de l’Hospital de Bellvitge “que elimini, en el document prescriptiu dietètic anomenat ‘Dieta líquida para optimización inmediata precirugía bariátrica’ qualsevol adreça o recomanació sobre on poden els pacients adquirir o obtenir aquests batuts hipocalòrics”.

Segons assenyalen, l’objectiu és “evitar incórrer en conductes que poguessin suggerir o induir que es limita la llibertat de l’usuari per a triar l’oficina de farmàcia o dirigisme que vulnerés la normativa de defensa de la competència”.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank