“Si no puc accedir al sistema de salut, vull tenir un resultat”

Antoni Torres, president de la FEFAC, va participar el 9 de desembre en el programa COPE Catalunya i Andorra per parlar dels tests ràpids de Covid-19. Algunes farmàcies han començat a rebre aquests tests. Tot i això, Torres va recordar que no totes les farmàcies en tenen i que les que en tenen disposen de quantitats petites. “Està previst que en deu dies estiguin disponibles arreu”, ha assegurat.

Aquests tests només poden comprar-se amb recepta mèdica. El president de FEFAC va recordar que aquests detecten la presència d’anticossos i permeten conèixer l’evolució de la persona o si ha estat en contacte amb el virus, però no estan recomanants en cas de sospita d’infecció. Pel que fa als tests d’antígens, aquests no es poden oferir a les farmàcies.

Sobre l’interès per les proves, Torres reconeix que és “enorme, constant i diària”. “Si no puc accedir al sistema de salut, vull tenir un resultat”, explica Torres, en referència al que comenta la gent a la farmàcia. El farmacèutic ha destacat l’entorn de confiança i seguretat de les farmàcies.

ESCOLTA L’AUDIO