Inici 9 General 9 La Comissió Europea llança una acció comú sobre vacunació

La Comissió Europea llança una acció comú sobre vacunació

7 set., 2018 | General, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària

Aquesta primera reunió ha comptat amb la participació de 17 estats membres de la Unió Europea, així com d’altres països com Noruega, Sèrbia, Bòsnia i Hercegovina o Moldàvia, organismes internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE), el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDE) i l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

L’objectiu és reforçar les respostes nacionals als desafiaments de la vacunació i afavorir una cooperació europea contra les malalties evitables per la vacunació, un dels objectius de les Nacions Unides.

Vytenis Andriukaitis, comissari europeu de Salut i Seguretat Alimentària es congratulava d’aquesta acció comú: “A l’abril, vaig presentar una iniciativa per augmentar la cobertura vacunal i garantir que tots els ciutadans de la Unió Europea tinguessin accés a la informació pertinent sobre la vacunació, a través de la creació d’un portal europeu d’informació sobre vacunes, beneficis i seguretat”.

En paraules del comissari europeu de Salut i Seguretat Alimentària, “la vacunació és un acte de solidaritat i nosaltres tenim la necessitat d’un apropament concertat i estratègic per lluitar contra la resistència a les vacunes i millorar la taxa de vacunació a la Unió Europea i als països veïns”.

“Les malalties infeccioses no entenen de fronteres. Estic molt content d’anunciar aquesta Acció Comú europea per a la vacunació, que ajudarà a salvar vides a Europa, en particular les d’aquells grups més vulnerables, com la població infantil”, ha concretat Vytenis Andriukaitis.

Avui dia, més de 100 milions de nens es vacunen anualment contra malalties com la diftèria, el tètanus, la tos ferina, la tuberculosi, la poliomielitis, el xarampió i l’hepatitis B. Es calcula que la vacunació preveu 2,5 milions de mots a l’any a tot el món i redueix els costos de tractament de les malalties específiques, inclosos els tractaments antimicrobians (prescrits per a les infeccions víriques).

Actualment, Europa s’enfronta a brots de xarampió evitables en una sèrie de països a causa de la vacil·lació pel que fa a vacunació, transmetent aquesta malaltia a altres parts del món. Alguns països de la UE també estan exposats a un alt risc de brot sostingut de poliomielitis, la qual cosa posa en risc l’estatus actual de la UE de regió lliure de poliomielitis i soscava la iniciativa global d’erradicació d’aquesta malaltia. A la majoria de països de la UE, la cobertura de la vacunació contra la grip estacional està per sota de l’objectiu acordat del 75% per a les persones d’edat avançada, tot i que amb això s’eviten fins a 37.000 morts a l’any a la UE.

0 Comments