La nova consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha estrenat avui en el càrrec, amb una reunió de treball amb alts càrrecs del Departament, del CatSalut i membres d’ADIC Salut (Professionals de salut en Defensa de les Institucions Catalanes), per analitzar els efectes de l'aplicació de l'article 155 i la seva reversió, segons el Departament de Salut. En la reunió també s’han abordat els eixos principals de la política de Salut per a aquest mandat i ha afirmat que mantindrà una línia de continuïtat amb el treball de l’exconseller Toni Comín.

Minuts abans, la consellera ha atès a mitjans de comunicació, per manifestar la seva defensa de la universalització de l’assistència sanitària després que el TSJC hagi anul·lat les ordres de Govern que havien de revertir els efectes del decret del 2012. Vergés ha assegurat que a Catalunya es donarà assistència sanitària a tothom, i ha demanat al nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que derogui el Reial Decret 16/2012, que “es va carregar’’ el caràcter universal de la Sanitat.

Llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i Enginyeria Tècnica en Informàtica i Gestió per la Universitat Oberta de Catalunya i adscrita a ERC, ha ocupat la secretaria de Salut, Benestar i Ciutadania en aquest partit i ha presidit la Comissió de Salut del Parlament.

Ha treballat com a administrativa a la delegació del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona a l'Anoia. A l'empresa privada, ha treballat com a programadora júnior en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. També ha estat cap d'administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d'Igualada (2008-2012).

Quan era portaveu de la Comissió de Salut del Parlament d'ERC, FEFAC la va entrevistar. En el següent enllaç podeu consultar l'entrevista: Entrevista Alba Vergés_2014

Fonts: El Global / Europa Press / Departament de Salut

 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank