La farmàcia valenciana va presentar la setmana passada el seu projecte d’atenció domiciliària a la Cimera europea d’Innovació per a l’Envelliment Actiu i Saludable. El seu objectiu és millorar l’accés al servei farmacèutic amb persones que tenen dificultats per fer-ho.

Tal com s’explica des del Col·legi de Farmacèutics de Valencia, el projecte inclou eines com la formació dels farmacèutics i aplicacions informàtiques per al registre de les actuacions. Els serveis que contempla són la revisió de la farmaciola del pacient al seu domicili, l’elaboració de sistemes personalitzats de dosificació i la revisió de la medicació, que passa per analitzar el grau de coneixement i l’ús que el pacient fa dels fàrmacs prescrits.

Una altra de les comunitats autònomes que han apostat per aquest tipus de servei des de les farmàcies són el País Basc, amb un programa de Revisió de l’Ús de la Medicació a pacients adscrits als serveis municipals d’atenció domiciliària.

Així mateix, a Castella i Lleó hi ha un projecte pel qual es preveu oferir aquesta atenció a les pròpies llars dels pacients en l’àmbit rural, a través d’un acord entre els col·legis de farmacèutics i Caja Rural.

Font: MICOF

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank