"Gravat a la retina" és una obra de teatre científic que, amb sensibilitat, sentit de l'humor i, alhora, rigor, tracta sobre la visió, els reptes i les amenaces que l'envolten i els projectes en què s'està treballant per poder combatre la ceguesa en un futur molt llunyà. El guió i la posada en escena és de l'Institut de Ciència i Teatre (Incite). Tindrà lloc el proper 10 d'octubre, a les 20.00 hores, a l'Auditori IMO, amb motiu del Dia Mundial de la Visió, que tindrà lloc l'11 d'octubre. 

Recaptar fons per a projectes d'investigació

La Fundació IMO pretén recaptar fons per a projectes d'investigació que està duent a terme des del 2010 i ho fa, a més, mitjançant una proposta de divulgació científica, un dels pilars de l'entitat, juntament amb la prevenció, la investigació i l’acció social en el camp de l'oftalmologia. L'obra desgrana la història de diversos fotògrafs que han perdut la visió, però que segueixen mostrant al món les imatges que capten amb les seves càmeres fotogràfiques, inspirats en els records –en totes aquelles imatges que els van quedar gravades a la retina quan hi veien. La càmera també és un recurs per explicar el funcionament de la visió i estableix un símil entre la màquina d'instantànies i les diferents parts de l'ull i les seves funcions.

Cultura amb causa
La representació s'inscriu dins de la nova iniciativa MIRArte, amb la qual, sota el comú denominador de la creativitat, la sensibilitat i la inspiració, la Fundació IMO es proposa elaborar una oferta cultural que aporti valor a la societat i, alhora, que permeti finançar projectes per arribar a més persones i construir cada vegada més mirades felices. Amb la iniciativa, la Fundació vol aconseguir mirades felices d'anada i tornada: les dels pacients que es beneficiïn de la recerca i l'acció social de l'entitat, i també les de les persones que posin el seu gra de sorra gaudint de propostes artístiques i culturals enriquidores.

Amb aquest doble objectiu, el programa cultural amb causa de la Fundació IMO, que arrenca el 10 d'octubre, vigília del Dia Mundial de la Visió, amb la representació de Gravat a la retina, seguirà al mes de desembre amb una segona proposta, en aquest cas musical, a càrrec d'un jove cor de gòspel que el 12 de desembre actuarà a l'auditori de l’IMO (Institut de Microcirurgia Ocular), escenari principal del programa MIRArte que comença el seu camí la propera tardor.

Més informació i compra d'entrades: https://www.fundacionimo.org/ca/gravat-retina

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank