L’activitat gripal a Catalunya continua augmentant i en algunes regions s’ha superat el llindar epidèmic, tot i que encara es troben a nivells baixos, segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC). Segons dades del PIDIRAC s’espera que aquesta setmana s’assoleixi un nivell d’activitat gripal d’intensitat epidèmica baixa a totes les regions.

Augment dels casos de grip

Segons el darrer informe del PIDIRAC ens trobem amb 94,6 casos de grip per cada 100.000 habitants a Catalunya, xifra que mostra un ascens en l’activitat assistencial per síndromes gripals respecte a les setmanes anteriors. Cal tenir en compte que el llindar epidèmic d’aquesta temporada està establert en 110,7 casos per cada 100.000 habitants.

Els menors de 5 anys, els més afectats

Les taxes d’incidència han estat més altes en menors de 5 anys, amb 413,56 casos per cada 100.000 habitants, situant-se per sobre de la tendència mitjana de les temporades anteriors, la resta de grups d’edat també mostren un increment respecte de la setmana anterior.

Les defuncions augmenten a Barcelona

El nombre de defuncions de gent gran tant a Barcelona ciutat com a la seva província mostra un increment respecte dels valors esperats per a la setmana, com a conseqüència de l’increment dels casos de grip.

Casos d’hospitalització

Des del passat mes de setembre s’han registrar 80 casos greus hospitalitzats per virus de la grip A. El 80% d’aquestes persones presenten algun factor de risc, el 41% són majors de 64 anys, dels quals un 55% no està vacunat.

Brots de grip

S’ha confirmat un brot de grip en una institució sanitària amb sis persones ingressades afectades per virus de la grip A pendent de subtipar.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank