El CatSalut ha actualitzar l’app 061CatSalut Respon amb noves funcionalitats com la localització de desfibri·ladors. Actualment més de 700 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) es troben situats al mapa d’equipaments sanitaris disponible a l’aplicació, juntament amb la xarxa de farmàcies de Catalunya, hospitals, CAP, CUAP, centres sociosanitaris, centres de salut mental, centres amb atenció continuada, centes de drogodependències. L’ús dels desfibril·ladors és clau en els primers 10 minuts d’una aturada cardiorespiratòria.

Vídeos didàctics ensenyen com fer primers auxilis

Per altra banda, la nova app incoropora 15 vídeos que ensenyen a fer primers auxilis. Mostren com fer una reanimació cardiopulmonar, com col·locar l’afectat en posició lateral de seguretat, com detectar un ictus o com actuar davant una cremada o un ennuegament, entre d’altres.

Localització de l’usuari

La funció més rellevant continua sent la localització de l’usuari i la possibilitat que el 061 rebi les dades personals i de salut, amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) que aquest ha enregistrat prèviament al terminal, en la mateixa trucada. Això permet la consulta del 061 a la Història Clínica Compartida de Catalunya, que conté informació sanitària del pacient.

Trobar farmàcies de guàrdia

Consultar el calendari vacunal vigent i la descripció de les vacunes són funcions que també inclou l’app. Així mateix, s’hi podran consultar les farmàcies que estan de guàrdia en el moment de la cerca.

Actualment compta amb 110.000 descàrregues. Durant l’any passat es van rebre 4.269 trucades. El 51% per malaltia a domicili, el 43% per consulta sanitària o d’informació de servei, el 3% per accident o traumatisme i el 3% per malaltia en via pública.

L’app es pot descarregar per iPhone i Android en el següent enllaç: http://sem.gencat.cat/es/061CatSalutRespon/app_mobil_061_catsalut_respon/

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank