L’Associació Espanyola de Medicaments Genèrics, AESEG, ha publicat un document de consens amb 16 mesures per incentivar el creixement dels genèrics. Els participants en l’elaboració d’aquestes recomanacions són els màxims representants de les organitzacions col·legials de farmàcia i medicina, societats científiques farmacèutiques i mèdiques, associacions de pacients i consumidors i personalitats polítiques.

El document el podeu trobar en el següent enllaç: Consenso sobre las medidas para la reactivación de los medicamentos genéricos en España

Resumim aquestes propostes de consens:

 1. Insistir en la idoneïtat de la Prescripció per Principi Actiu. Respectant la llibertat de prescripció, promoure que els professionals la portin a terme de manera àgil.
 2. Explorar les possibilitats perquè a qualsevol prescripció es faci constar el principi actiu del tractament.
 3. Mantenir una diferència de preu entre la marca i el genèric durant el primer any del llançament d’aquest últim. Que el pacient pugui optar pel de marca abonant la diferència de preu o escollir el genèric.
 4. Explorar altres mesures que es basin en la diferència de preu entre marca i genèric que permetin millorar la quota de penetració dels EFG.
 5. Arribar a una quota de mercat del 60% en unitats l’any 2025 i, si no s’assoleix, estudiar mesures de discriminació positiva dels genèrics.
 6. Que el Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes posin en marxa una campanya de comunicació sobre els medicaments genèrics.
 7. Accions de comunicació des d’AESEG, en col·laboració amb la resta d’agents.
 8. Que els fabricants de genèrics posin en marxa mesures per incrementar el valor del genèric davant Administració i pacients, com una gamma de formats més àmplia.
 9. Programa de formació a professionals sanitaris per part de societats científiques, en col·laboració amb AESEG i Ministeri de Sanitat.
 10.  Programa formatiu dels serveis de salut autonòmics.
 11.  Accions de formació a pacients i consumidors.
 12.  Millores en la identificació dels envasos per facilitar la visualització de l’aparença del medicament.
 13.  Apropar la isoaparença a medicaments amb el mateix principi actiu.
 14.  Promoure la investigació en aspectes relacionats amb la farmacoeconomia, accessibilitat a la prestació farmacèutica, contribució social dels genèrics, etc.
 15.  Constituir un consell científic amb experts del sector.
 16.  Concretar polítiques de racionalització de la despesa pública en medicaments per contribuir a la sostenibilitat del sistema.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank