1. Inici
  2.  | 
  3. General
  4.  | La PMcM aplaudeix que el Govern publiqui avui els terminis mitjans de pagament a proveïdors

La PMcM aplaudeix que el Govern publiqui avui els terminis mitjans de pagament a proveïdors

30 jul., 2018 | General, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), a la qual està adherida FEFAC, ha realitzat un seguiment del requeriment de la Unió Europea a l’anterior Executiu sobre la nova metodologia de càlcul dels terminis mitjans de pagament (PMP) a proveïdors reals de les Administracions Públiques, tal com es va publicar en el Reial decret 1040/2017, de 22 de desembre.

“Amb les dades que el Ministeri d’Hisenda ja disposava fa setmanes, el Govern es trobava actualment en disposició de fer públics els terminis mitjans de pagament verídics a explicar des de la prestació del servei o el lliurament de la mercaderia per part dels proveïdors, i no com havia anat fent des de la data de la factura. No obstant això, encara no els havia publicat. Des de la PMcM aplaudim que avui els doni a conèixer, tal com consta al calendari de la web del Ministeri, i esperem que no es produeixin més retards en la seva publicació”, afirma Antoni Cañete, president de la plataforma.

Aquest nou procediment a realitzar alterava només la manera d’explicar el nombre de dies de pagament i el de dies pendents de pagament, aplicant-se la mateixa fórmula per a la resta que s’havia fet fins ara. Cañete assegura que, a més, “es dona la circumstància que en aquests moments hi ha un registre electrònic de les factures, per la qual cosa enteníem que la informació havia d’estar molt a mà.

Segons la Disposició transitòria única del Reial Decret, havien d’haver-se fet públics al juny, tal com oficialment es tenia previst al calendari del Ministeri, publicació que, concretament, estava fixada per al passat 29 de juny.

Com consta en el mateix Reial Decret, la mera publicació d’aquestes xifres és “un element addicional que permet reduir els terminis de pagament, per la qual cosa el fet de la seva no publicació ens ha pogut fer incórrer en riscos innecessaris d’empitjorament dels terminis de pagament”, denuncia el president de la PMcM.

Cañete adverteix que el desconeixement d’aquesta informació ha dificultat en certa manera la implantació de les mesures coercitives i sancionadores previstes en el mateix Reial decret, “per la qual cosa pogués ser que no s’hagi estat treballant sobre possibles casos d’abusos d’algun ajuntament o comunitat autònoma que hagi estat incomplint la Llei”. El president de la PMcM ha recordat que l’actitud de les Administracions Públiques hauria de ser la de donar exemple en matèria de compliment de la legislació.

No obstant això, “la PMcM es congratula que la situació es vagi a normalitzar avui mateix i anima a l’equip de Govern i a l’Oposició al fet que continuïn amb el treball de lluita contra la morositat per acabar el més aviat possible amb aquesta xacra”.

6 Comments
  1. A mi ha arribat un moment que tant se m en dona la PMcM, la ABCD i la FJKL. A mi l únic q m importa es que porto ja dos anys o mes firmant cada mes el confirming. Aquest mes en concret he pagat 50 € d interessos d uns diners que el “ estat” fa un mes que m ho tindria que haver pagar. Pero sembla que tant el Col legi com FEFAC com molts farmacéuticos ja ho han oblidat pero jo fent servir una frase ja famosa: ni olvido ni perdono.

  2. Em solidaritzo amb tu Lídia.Jo tb trobo q se’n parla molt poc i planyo la gent q fa poc q té la farmàcia pq tarden molt a cobrar el primer seguro. I encara sort q els col.legiats de Barcelona i altres províncies teniu el confirming automàticament clicant a la línia oberta sense ni moure-us de casa. Jo un cop ho vaig preguntar al BBV q tenim a Girona i era més ferragós…

  3. Carme doncs jo tinc que anar cada fi de mes a firmarlo. No em deixen fer ho desde casa. Tinc que anar al poble del costat perque en el meu poble no hi es caixabank

  4. ostrens, la meva filla ho fa per línea oberta desde casa.Amb els meus propis ulls he vist com ho fa amb un click. Crec que només t.has de donar d’alta de la línia oberta de Caixabank/ a baix esquerre : clicar empreses/ barra de dalt clicar financiació/ confirming/sol.licitud de cobrament anticipat

  5. espero que et serveix d’ajut Lídia Una abraçada!!!

  6. Gràcies Carme, a mi ningú m ho havia dit. Ara mateix o provo