La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), a la qual està adherida FEFAC, ha realitzat un seguiment del requeriment de la Unió Europea a l’anterior Executiu sobre la nova metodologia de càlcul dels terminis mitjans de pagament (PMP) a proveïdors reals de les Administracions Públiques, tal com es va publicar en el Reial decret 1040/2017, de 22 de desembre.

“Amb les dades que el Ministeri d’Hisenda ja disposava fa setmanes, el Govern es trobava actualment en disposició de fer públics els terminis mitjans de pagament verídics a explicar des de la prestació del servei o el lliurament de la mercaderia per part dels proveïdors, i no com havia anat fent des de la data de la factura. No obstant això, encara no els havia publicat. Des de la PMcM aplaudim que avui els doni a conèixer, tal com consta al calendari de la web del Ministeri, i esperem que no es produeixin més retards en la seva publicació”, afirma Antoni Cañete, president de la plataforma.

Aquest nou procediment a realitzar alterava només la manera d’explicar el nombre de dies de pagament i el de dies pendents de pagament, aplicant-se la mateixa fórmula per a la resta que s’havia fet fins ara. Cañete assegura que, a més, “es dona la circumstància que en aquests moments hi ha un registre electrònic de les factures, per la qual cosa enteníem que la informació havia d’estar molt a mà.

Segons la Disposició transitòria única del Reial Decret, havien d’haver-se fet públics al juny, tal com oficialment es tenia previst al calendari del Ministeri, publicació que, concretament, estava fixada per al passat 29 de juny.

Com consta en el mateix Reial Decret, la mera publicació d’aquestes xifres és “un element addicional que permet reduir els terminis de pagament, per la qual cosa el fet de la seva no publicació ens ha pogut fer incórrer en riscos innecessaris d’empitjorament dels terminis de pagament”, denuncia el president de la PMcM.

Cañete adverteix que el desconeixement d’aquesta informació ha dificultat en certa manera la implantació de les mesures coercitives i sancionadores previstes en el mateix Reial decret, “per la qual cosa pogués ser que no s’hagi estat treballant sobre possibles casos d’abusos d’algun ajuntament o comunitat autònoma que hagi estat incomplint la Llei”. El president de la PMcM ha recordat que l’actitud de les Administracions Públiques hauria de ser la de donar exemple en matèria de compliment de la legislació.

No obstant això, “la PMcM es congratula que la situació es vagi a normalitzar avui mateix i anima a l’equip de Govern i a l’Oposició al fet que continuïn amb el treball de lluita contra la morositat per acabar el més aviat possible amb aquesta xacra”.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank