El Govern espanyol ha fet arribar a les organitzacions més representatives entre els treballadors autònoms (UPTA, ATA, UATAE i CEOE) la seva proposta per reformar el règim de cotitzacions del col·lectiu.

El document presentat pel Govern trasllada tres escenaris possibles per tal de consensuar un projecte definitiu de reforma, és a dir, tres possibles increments de l'1,25%, el 6,25% o el 12,25%. Aquest últim seria equivalent a la pujada del salari mínim interprofessional i suposaria un cost de 420 euros anuals per 1,7 milions d’autònoms. UPTA i ATA rebutgen aquest escenari.

UATAE no ha valorat cap dels tres escenaris però veu necessari augmentar les bases de cotització. Anteriorment no van mostrar-se contraris als increments que suposaria l’equiparació del tercer escenari al salari mínim interprofessional.

Tarifa plana i cotització en funció dels ingressos

Una altra proposta és augmentar la tarifa plana dels autònoms físics. Actualment es troba en poc més de 50 euros. Aquesta podria arribar fins als 75 euros. ATA no ho veu bé, però UPTA no ho veuria malament si es mantingués indefinida pels autònoms amb ingressos iguals o inferiors al salari mínim.

Augmentar les prestacions socials

Les organitzacions de treballadors valoren positivament la intenció d’augmentar les prestacions per cessament d’activitat o per malalties professionals. El Govern espera tancar el projecte l’any vinent i que s’apliqui l’any 2020.

Font: El Periódico

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank