El pròxim 16 de febrer, coneixerem la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la denúncia que la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) va presentar contra el Govern espanyol en relació als interessos de demora.

Els proveïdors de les administracions públiques, entre ells, les oficines de farmàcia, que l’any 2012 van cobrar les factures impagades en adherir-se al Pla de Pagament de Proveïdors aprovat pel Govern de l’Estat, van ser obligats a renunciar a la reclamació dels interessos de demora per poder cobrar-les. Aquesta exigència va considerada abusiva per part de la Plataforma, que va presentar una denúncia davant la Comissió Europea, que tindrà el seu dictamen el 16 de febrer (s’esperava per al maig del 2016).

En cas que el Tribunal es pronunciï a favor dels proveïdors, l'Estat espanyol hauria de pagar uns 3.000 milions d'euros en concepte dels interessos no reclamats. Així ho va explicar ahir Antoni Cañete, president de la PMcM, durant l’Assemblea General Ordinària de la Plataforma, a la qual va assistir FEFAC.

Durant la reunió, també es va donar a conèixer l’Informe sobre Morositat: Estudi Terminis de pagament a Espanya 2016. Entre les seves conclusions, destaca que el termini mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït en el sector públic un 5,3%, situant-se en els 71 dies. En el sector privat, ha decrescut un 9,4%, amb 77 dies de termini mitjà de pagament.

També destaca el fet que el 91% d’empreses que pateixen impagaments mai o quasi mai reclamen interessos de demora, possiblement, per la por a perdre el client, va argumentar Cañete. Segons les dades de les que disposa la PMcM, la morositat ha provocat el tancament de més de 150.000 empreses.

Una de les claus per acabar amb aquesta situació és la implantació d’un règim sancionador a les empreses moroses, mesura proposada per la Plataforma que ha estat ben acollida pel Govern de l’Estat, que ha anunciat que la posaria en marxa.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank