Barcelona, ​​27 de novembre de 2017.- L'Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB) comença una nova etapa amb la renovació de la seva Junta Directiva. Els seus membres van prendre possessió del càrrec el passat 15 de novembre, durant la celebració de l'Assemblea General Extraordinària.

Antoni Torres, que renova com a president, en el seu informe de tancament de legislatura va agrair la feina feta per la Junta anterior, que ha permès situar l'empresarial en un lloc rellevant i desenvolupar la principal missió que es va proposar: exercir com a element promotor i catalitzador dels canvis necessaris per a l'avanç i presència de l'oficina de farmàcia en tots els àmbits, així com fer front a una situació econòmica global molt complexa.

De cara al futur, AFB pretén liderar i seguir treballant per evolucionar cap a una farmàcia més sòlida i sostenible, més integrada en el sistema sanitari i que aporti més serveis de prevenció i cura de la salut.

Entre les accions a curt i mig termini, es troben les encaminades, un cop assolides una predictibilitat i estabilitat en els cobraments corresponents als medicaments dispensats en oficines de farmàcia, a recuperar el termini en l'abonament de les factures, actualment amb un retard de 25 dies respecte l'acordat en el Concert amb el Servei Català de Salut.

Un altre dels reptes als quals farà front AFB és, amb la resta d'empresarials provincials catalanes, acordar el primer Conveni Col·lectiu català d'oficines de farmàcia, que estableixi unes condicions comunes per a tots els treballadors de les farmàcies de Catalunya. Cal recordar que actualment la província de Barcelona compta amb un de propi i la resta (Girona, Tarragona i Lleida) comparteixen l’interprovincial. El projecte de convergir cap a un únic acord laboral respon a una estratègia més àmplia de FEFAC d'incrementar la coordinació entre les quatre empresarials, respectant les particularitats i realitat de cadascuna i reforçant la seva presència provincial.

Els projectes per a la legislatura que comença passen per incidir especialment en tots els aspectes de la vessant empresarial de la farmàcia per tal de millorar la seva solvència i desenvolupament, així com potenciar la col·laboració amb les administracions públiques, formacions polítiques i els diferents agents del sector (empresarials com PIMEC, col·legis de farmacèutics, laboratoris, distribuïdores, professionals sanitaris, etc.), amb l'objectiu de consolidar l'oficina de farmàcia com un dels actors sanitaris de referència en la prevenció i millora de la salut i benestar de les persones, per la seva proximitat, accessibilitat i professionalitat, a través del consell farmacèutic, activitats sanitàries i serveis professionals.

AFB continuarà treballant per facilitar i reforçar les bones pràctiques al voltant de la dispensació de productes farmacèutics que les farmàcies ja realitzen, tant presencialment com online, i denunciant les possibles pràctiques de competència deslleial o directament il·legal d'empreses externes al canal, sempre en defensa la seguretat i la cura de la salut que aporta l'oficina de farmàcia als ciutadans.

La continuïtat en les accions de Responsabilitat Social Corporativa, que mostren la farmàcia com un col·lectiu directament implicat amb la salut, especialment dels més vulnerables, serà un altre dels aspectes en què seguir invertint esforços i recursos propis i de patrocinadors en aquests propers quatre anys.

AFB considera essencial en la seva estratègia la comunicació bidireccional amb els titulars de farmàcia associats i amb la societat, i que aquesta relació sigui cada vegada més oberta, directa i participativa.

Als titulars socis, AFB preveu oferir més serveis, reforçar els que ja funcionen amb èxit com la Borsa de Treball, oferir més formació i eines útils per a la gestió de les seves farmàcies, així com fer-los més partícips de les iniciatives desenvolupades en l'empresarial. També potenciar l'assessorament i informació en els principals temes d'actualitat i del dia a dia de la farmàcia, com són els àmbits laboral, fiscal, jurídic, professional i de negoci, entre d'altres, i fomentar l'acord amb empreses proveïdores de serveis i productes que aportin avantatges als associats en la gestió empresarial.

La composició de la nova Junta Directiva de AFB és la següent:

President:           Antoni Torres Vergara

Vicepresidenta:   Marina Oriol Carreras

Secretària:          Berta Nialet Prieto

Vicesecretària:     Rosa Puig Ampordanès

Tresorer:             Ignasi Marcet Fernández

Interventor:         Òscar Doñate Palos

Vocal 1r:             Jordi del Cacho Rivera

Vocal 2a:             Mireia Bargalló Ferrer  

Vocal 3a:             Nuria Espona Meseguer

Vocal 4a:             Montserrat Corona Colldeforn

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank