La morositat per part de les comunitats autònomes es troba en mínims des de l’inici de la crisi econòmica; de fet, han reduït a la meitat el període mitjà de pagament de les seves factures amb els proveïdors, segons dades del Ministeri d’Hisenda.

Aquest termini de pagament es va reduir a 21,51 dies el mes de juny, quan el mes de novembre del 2015 pagaven als proveïdors a 61,62 dies. A Catalunya en concret, les administracions públiques paguen a 25,7 dies.

Segons publica El País, la clau d’aquesta evolució ha estat el sanejament dels comptes de les comunitats autònomes, en el qual ha estat decisiu el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Aquest préstec ha permès reduir el deute comercial a uns 6.651 milions d’euros, 1.518 a Catalunya. Un terç d’aquest deute pendent correspon al sector sanitari, segons Hisenda.

“Les dades mostren que l’evolució és positiva”, explica a aquest diari Antoni Cañete, president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM). “Sobretot si es compara amb els 166 dies de mitjana que es trigava a pagar els proveïdors l’any 2009”, afegeix. 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank