El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que va reunir ahir a Madrid els diferents consellers de salut autonòmics, va debatre sobre l’informe de l’Agència Espanyola de Medicaments referent a la distribució il·legal de fàrmacs.

Com a conclusió, les comunitats autònomes s’han compromès a treballar en la modificació dels seus respectius règims sancionadors en matèria farmacèutica per endurir les multes sobre els professionals i oficines de farmàcia implicats en alguna trama de comerç il·legal, segons publica avui Correo Farmacéutico.

Tal com afirmà el conseller de Castella-la Manxa, Antonio Sáez Aguado, “no pot ser que la comissió de la falta sigui més lucrativa que les sancions que existeixen”.

FEFAC s’ha posicionat en contra d’aquestes pràctiques i s’ha posat a disposició de l’Administració, autoritats i col·legis professionals, per tal d’acabar amb la distribució il·legal de medicaments, tal com podeu consultar a través d’aquest enllaç: FEFAC manifesta el seu rotund rebuig a les pràctiques il·legals de distribució de medicaments

Així mateix, us vàrem informar sobre els aspectes legals d’aquest tipus d’accions delictives: Nota informativa sobre pràctiques il·legals en la distribució de medicaments

Una altra de les qüestions destacades abordades pel Consell Interterritorial va ser el pla estratègic sobre l’hepatitis C, que establirà les mesures de finançament dels nous tractaments. Durant la reunió, el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, va tornar a deixar clar que els fons per tractar els malalts sortiran de les comunitats autònomes.

Font: Correo Farmacéutico