Segons estudis sobre l’ús d’analgèsics, la majoria d’usuaris que acudeixen a la farmàcia per tractar dolors lleus o moderats sense prescripció mèdica demanen ibuprofèn de 600 mg.

Tal com publica avui Correo Farmacéutico en la seva edició impresa, un estudi realitzat en una oficina de farmàcia de Viladecans (Barcelona) sobre 40 pacients revela que el 82,5% demanava aquest fàrmac i en aquesta dosi, mentre que només el 15% preferia el de 400 mg, malgrat que aquesta dosi pot ser igualment efectiva.

Aquestes dades se sumen a una enquesta similar realitzada l’any 2014 en una farmàcia de Pamplona sobre 146 pacients, que posa de manifest que el 94% prenia la dosi més elevada, també en considerar que té més eficàcia.

Segons les investigacions, l’ibuprofèn a dosis més altes s’associa a major risc d’accidents cardiovasculars, que augmenta amb la interacció amb anticoagulants, antihipertensius i antidepressius, entre d’altres.

Davant aquesta situació, la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària recomana que els farmacèutics s’impliquin més en l’assessorament al pacient sobre l’ús correcte d’aquests medicaments. No obstant això, els estudis indiquen que a la farmàcia es dispensa el format de 600 mg per defecte, doncs és el més demandat.

Font: Correo Farmacéutico

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank