Les persones cegues que viuen a Castella i Lleó rebran les receptes mèdiques i prescripcions facultatives en format electrònic. També s’adaptaran al Braille les seves targetes sanitàries. A més, s’oferirà l’accés gratuït a glucòmetres i a sistemes de monitoratge continu de glucèmia a persones cegues amb diabetis. Amb això es permet una autonomia personal plena en l’autocontrol i les cures específiques per a aquesta malaltia.

Així ho recull el Protocol d’Actuació subscrit entre la Conselleria de Sanitat i ONCE, que estarà vigent durant dos anys i amb possibilitat de pròrroga, amb l’objectiu d’establir un marc de col·laboració entre dues entitats que permeti, a través de diverses actuacions i programes, garantir a les persones cegues o afectades per deficiències visuals de caràcter greu o server, l’accés en condicions d’igualtat a tots els serveis i prestacions del Sistema de Salut de Castella i Lleó.

En aquest sentit, la Conselleria de Sanitat procurarà una millora en l’accés als serveis de la Gerència Regional de salut per aquestes persones, mentre que l’ONCE es compromet a assessorar i supervisar les propostes i el desenvolupament dels programes.

D’altra banda, a través d’aquest protocol s’ofereix la possibilitat que els serveis de medicina d’empresa de l’ONCE emetin receptes del Sistema Públic de Salut per als seus treballadors, la majoria dels quals són persones amb discapacitat. Per al desenvolupament d’aquesta mesura serà necessària l’adequada coordinació amb els metges de família d’aquests pacients i s’establirà el procediment per a l’emissió d’etiquetes a aquells pacients que requereixen receptes de forma habitual pel metge d’empresa.

Fora de l’àmbit sanitari, la signatura d’aquest acord possibilita també la venda de productes de joc de l’ONCE, per part d’agents venedors, en els recintes sanitaris de Sacyl, prèvia sol·licitud de l’ONCE i ateses les normes específiques de cadascun dels centres.

Font d’informació: Junta de Castilla y León

No has rebut aquesta notícia per e-mail? Subscriu-te a la newsletter diària de FEFAC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank