L’Índex de confiança empresarial de Catalunya augmenta un 1,9% aquest segon trimestre de l’any, un increment superior al conjunt d’Espanya (0,4%). Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), tots els sectors milloren la confiança empresarial, encapçalats per l’hostaleria i transport (6,0%), la construcció (4,5%) i el comerç (2,1%). La resta de sectors creixen, però amb menys intensitat.

Per grandària de l’establiment, s’observa una millora de la confiança en els establiments de menys grandària respecte dels de major grandària, que mostren una lleugera davallada de la confiança. Així, els establiments de menys de 10 assalariats augmenten un 5,3% la confiança empresarial respecte al trimestre anterior, mentre que els establiments de 1.000 o més treballadors disminueixen un 0,7% la confiança.

Per demarcacions camerals, totes les cambres milloren la confiança empresarial. Les cambres de Girona i la resta de cambres de Barcelona (que no inclouen la Cambra de Barcelona) són les que registren l’augment de l’índex més elevat (2,1% i 3,5% respectivament).

FONT: Premsa Gencat