Tal com hem vingut informant, FEFAC ha estat en contacte amb la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) en relació a l’estudi de fotoprotectors publicat a la seva revista del passat mes de juny, en el qual es qüestionava la qualitat d’algun producte de venda en farmàcies i recomanava als consumidors que adquirissin els fotoprotectors als supermercats (+ info: La patronal dels cosmètics reacciona a l’article de l’OCU)

L’empresarial va demanar a l’OCU l’informe tècnic complert, el nom del laboratori encarregat de realitzat els anàlisis de l’estudi i les seves acreditacions, la metodologia emprada i altra informació com els lots dels productes objecte d’estudi.

Com a resposta a aquesta petició, l’OCU ha facilitat la documentació adjunta, amb informació sobre la metodologia i els tipus de proves realitzades.

Sobre l’estudi en la seva totalitat, afirmen que “l’OCU no fa públic de forma habitual el contingut complert dels seu estudis”. En qualsevol cas, assenyalen que “no són estudis d’investigació subjectes a revisió i contrast, sinó estudis comparatius on s’analitzen les característiques concretes de determinats productes”.

Respecte la fiabilitat dels resultats de l’estudi, assenyalen que “l’OCU assumeix la veracitat i exactitud de les dades publicades, que compta amb el suport de l’anàlisi del laboratori”. Sobre el nom d’aquest, tampoc el poden fer públic, per qüestions de confidencialitat, tot i que asseguren que compleix a les acreditacions necessàries.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank