Un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que compara 14 protectors solars infantils que es poden trobar a qualsevol canal conclou que el preu no és sempre un factor que garanteixi la seva qualitat.

Segons s’afirma en un comunicat, l’anàlisi, “realitzada en laboratoris independents seguint els mètodes més reconeguts per valorar l'eficàcia de la protecció enfront dels raigs UVB i UVA, a part de realitzar una prova d'usuaris per valorar la textura, facilitat d'ús, rapidesa d'absorció i perfum, revela que, entre els 14 protectors solars en esprai amb SPF 50+, hi ha diferències notables”.

Des de l’OCU, ofereixen un ‘comparador de protectors solars’ perquè l’usuari pugui comprovar les diferències entre els 14 productes valorats pel que fa a la qualitat que des de l’Organització els atribueixen i el seu preu.

Quins criteris fa servir per puntuar els productes, en una escala de l’1 al 100? Ho expliquen a través del següent enllaç: Valoració OCU protectors solars infantils

La variació entre productes és escassa, doncs, dels 14 puntuats, 13 han obtingut una valoració entre 61 i 69 punts i només un es distancia, amb només 33 punts atorgats.

L’OCU conclou que “els productes de venda en supermercats són en general més barats que els que es venen en farmàcia o parafarmàcia, però no hi ha diferència quant a eficàcia”, segons s’assenyala al comunicat. De fet, afegeix que “alguns dels productes més assequibles estan entre els més ben valorats en tots els aspectes”.

És habitual que aquesta Organització publiqui informes crítics amb el sector de la farmàcia i del medicament, com podeu comprovar a l’apartat de ‘Notícies relacionades’.

Notícies relacionades:

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank