Daniel de Carvajal i Luis Martín són els dos emprenedors dels quals els parla aquests dies a la premsa generalista i especialitzada per crear la start up “Luda”, una plataforma de farmàcies que col·laboren entre si per conèixer en temps real on es troba un medicament sol·licitat per un pacient. Aquesta “xarxa neuronal” permet disminuir el temps d’espera per poder trobar en una altra farmàcia un medicament quan a la farmàcia en la qual se sol·licita no està disponible.

La idea va sorgir l'any 2017 per combatre els desproveïments de les farmàcies madrilenyes. El sistema no es basa en una web ni en una app sinó en la connexió de totes les farmàcies a un sistema gratuït que pot integrar-se amb el que ja s’utilitza. També permet lliurar medicaments sense recepta a domicili, la qual cosa permetrà a les farmàcies competir amb Amazon.

El model de negoci és el següent: les farmàcies es reparteixen la venda del medicament i l’empresa Luda cobra una comissió.

Les proves d’aquest programa s’iniciaran al mes d’agost a Madrid amb 200 farmàcies, amb la finalitat de realitzar el llançament al setembre i anar ampliant la xarxa de farmàcies disponible.

El 70% de l’empresa està en mans dels socis fundadors, i el 30% restant en la d’inversors com el president d’Hello Media Grooup, Yago Arbeloa, o Federico González, exconseller delegat de NH i actual president de Tadisson. També inversor tecnològic Rafal Alfonso Nebred; i el conseller d’Anderesen Tax & Legal a Madrid Miguel Gordillo.

Fonts: EFE / Cinco Días / ABC

 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank