La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha respost avui a la pregunta que el sector farmàceutic venia realitzant-se durant els últims dies: s’hauran de portar mascaretes a la farmàcia a partir del 20 d’abril?

Sanitat havia explicat que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais interiors el 20 d’abril. Sanitat també havia concretat que les mascaretes es mantindrien en centres assistencials, tant per treballadors com per a visitants i per les persones ingressades quan estiguin compartint espais comuns fora de la seva habitació. També havia dit que es mantindria l’obligació del seu ús en centres sociosanitaris, per a treballadors i visitants en zones compartides; i en els mitjans de transport.

Les farmàcies no són centres sanitaris com els hospitals, però atenen a molts malalts, i no estava clar si els professionals sanitaris de les farmàcies l’haurien de portar o no. I, el que és més important, si les persones que entren a la farmàcia hauran de portar-la.

Avui, el diari El País publica una entrevista a la ministra on aquesta assegura que caldrà portar-la també en farmàcies, en considerar-se establiments sanitaris. “El vector és protegir les persones vulnerables”, segons Darias.

Encara està pendent la publicació de la norma al BOE, on es coneixeran tots els detalls.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank