El Centre d'Informació Sobre el Subministrament de Medicaments (CISMED) continua sumant noves farmàcies que generen informació amb la finalitat de conèixer els fàrmacs amb problemes de subministrament.

CISMED és un sistema d'informació que va posar en marxa l'Organització Farmacèutica Col·legial en 2014 amb un doble objectiu: detectar en temps real situacions generalitzades de problemes de subministrament de medicaments i, d'altra banda, dotar a la Professió Farmacèutica d'informació sobre la seva disponibilitat.

Al llarg de les últimes setmanes s'ha produït un important increment en les farmàcies participants, sensibles a la necessitat de disposar d'informació que els permeti donar resposta a aquestes situacions de faltes de subministrament i permetent així donar continuïtat als tractaments dels pacients.

En l'actualitat CISMED compta amb més de 7.000 farmàcies que participen en el sistema, la qual cosa permet generar una informació fonamental perquè el farmacèutic pugui prendre les decisions pertinents amb la fi garantir, en la mesura que sigui possible, la continuïtat dels tractaments dels pacients i evitar alteracions en la presa dels medicaments. D'aquesta manera, el farmacèutic pot conèixer quins medicaments estan en falta i oferir alternatives, quan li és possible substituir, o informar el metge i/o pacient en el cas que calgui revisar el tractament per a aconseguir els objectius esperats en salut.

Les dades es creuen amb les que ofereix la base de dades de medicaments del Consell General, Bot PLUS, que recull la informació publicada per l'Agència Espanyola de Medicaments I Productes Sanitaris (AEMPS) sobre medicaments amb problemes de subministrament.

Llistat setmanal

L'últim llistat setmanal de CISMED, que cada setmana es publica a portalfarma.com, inclou fins a 56 medicaments. Tots ells disposen d'alternatives terapèutiques en el mercat. Entre altres trobem antiagregants plaquetaris, antiemèticos i analgèsics

Principals medicaments amb problemes de subministrament

  • Adiro EFG
  • Stopcold
  • Primperán
  • Dalsy
  • Trangorex
  • AAS 100
  • Pred Forte
  • Primperán
  • Trankimazin
  • Ibuprofeno (Arginina) Kern Pharma EFG

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank