Més de la meitat de les persones amb més de 65 anys d’edat que havia patit grip a finals d'any (55,8% homes i 52,6% dones) van decidir combatre-la amb antibiòtics, segons mostren les dades d'un estudi realitzat per Sanitas recollides per El Economista.

El treball, que s’ha realitzat a 240 pacients, posa en relleu que el 30% dels majors de 75 anys s'automediquen, bé amb fàrmacs (22,9%) o amb productes d’herboristeria (el 15,4%). Els analgèsics són els més consumits (30,9%), així com els medicaments indicats per al refredat (27,2%).

Una de les majors confusions es dona en l’ús dels antibiòtics. “En tractar-se d'una infecció en la qual el pacient pateix febre alta, mal de cap, malestar general i dolor muscular i articular, s'ha tornat habitual en molts casos la presa d'antibiòtics”, ha advertit Conchita García, doctora de la Direcció Assistencial de Sanitas Mayores.

Tal com afirma, la millor manera de prevenir la grip estacional és la vacuna, que redueix l'hospitalització entre el 50 i el 70%, la pneumònia en un 60% i la mort en un 85%. Segons les seves dades, “l’any 2016, 8 de cada 10 de les persones grans diagnosticades de grip no estaven vacunades”.

Font: El Economista