El Consell de Ministres ha elaborat l’esborrany del nou Reial Decret per regular l’adequació de la gestió de la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut al marc normatiu de la verificació i autenticació de medicaments.

Aquest esborrany del Reial Decret, que ha estat compartit amb els membres del Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (Sevem), regularà dos aspectes principals, segons recull la premsa especialitzada: la creació de Nodo SNSFarma en el Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (Sevem) i l’actualització del cupó precinte.

Gestió a través de nodo SNSFarma

Nodo SNSFarma permetrà a les comunitats autònomes i altres entitats gestores del SNS “l’enviament de les dades de medicaments a dispensar, amb càrrec a les mateixes, pels serveis de farmàcia hospitalària i les oficines de farmàcia, la seva anonimització i verificació en el repositori nacional, donant així mateix suport a les tasques de supervisió i control per part de les autoritats competents”. Després SNSFarma enviarà les operacions al repositori nacional per a la seva desactivació.

Supressió del cupó precinte

L’esborrany del Reial Decret estableix que un cop es trobi totalment implantat i en funcionament el Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments, es podrà suprimir el cupó precinte dels medicaments finançats pel Sistema Nacional de Salut i dispensables en oficines de farmàcia que portin identificador únic. La idea és que el cupó precinte coexisteixi amb l’identificador únic fins a la total implantació del Sevem, moment des del qual l’identificador únic s’utilitzarà a efectes de reintegrament de la prestació farmacèutica.

Font d’informació: Correo Farmacéutico / Diariofarma

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank