La seguretat del pacient i la qualitat de l’atenció són fonamentals per a oferir serveis de salut eficaces i aconseguir la cobertura sanitària universal.

Cada any milions de pacients pateixen danys a causa d’una atenció sanitària poc segura, amb 2,6 milions de morts anuals als països d’ingressos baixos i mitjans. La majoria d’aquestes morts poden evitar-se.

L’Organització Mundial de la Salut (OM)S) ha posat en marxa una campanya, en motiu del primer Dia Mundial de la Seguretat al Pacient, 17 de setembre, centrada en la seguretat del pacient.

“Ningú hauria de patir danys mentre rep atenció sanitària. Malgrat això, a tot el món moren cinc pacients cada minut degut a una atenció poc segura”, segons el director general de l’OMS, Tedros Adhanom.

Quatre de cada 10 pacients pateixen danys en l’atenció primària de salut i els serveis ambulatoris. Els errors més perjudicials estan relacionats amb el diagnòstic i la prescripció i ús de medicaments.

S’estima que els errors de medicació comporten costos d’uns US$ 42 000 milions cada any. Els procediments quirúrgics poc segurs provoquen complicacions en un 25% dels pacients, la qual cosa desemboca en un milió de morts anuals durant les intervencions quirúrgiques, o immediatament després.

L’OMS insta als països de tot el món a prendre mesures urgents per a reduir els danys als pacients en l’atenció de salut. La seguretat del pacient i la qualitat de l’atenció són fonamentals per a oferir serveis de salut eficaces i aconseguir la cobertura sanitària universal.

Ahir, 17 de setembre, moltes ciutats de tot el món van il·luminar monuments de color taronja per deixar patent el seu compromís amb la seguretat del pacient. Per exemple: el jet d’eau de Ginebra, les piràmides del Caire, la torre de telecomunicacions de Kuala Lumpur, el teatre de l’òpera real de Mascate i el pont Zakim de Boston, entre altres.

Font d’informació: OMS

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank