Inici 9 Empresarials 9 FEFAC 9 Operació policial a Catalunya amb detencions contra la venda de medicaments a través de Wallapop

Operació policial a Catalunya amb detencions contra la venda de medicaments a través de Wallapop

6 març, 2017 | FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, FEFAC Actua

La Unitat Central de consum dels Mossos d’Esquadra ha portat a terme una investigació a instàncies del Departament de Salut en detectar la venda d’anabolitzants, Viagra i altres medicaments contra la disfunció erèctil i complements alimentaris amb components prohibits en el portal de compravenda en internet Wallapop.

En una entrevista amb Europa Press, el sergent cap de la Unitat Central de Consum, Xavier Tarrés, ha explicat que en la investigació han estat detingudes dues persones a Barcelona i Castellar del Vallès, i altres dues estan essent investigades a Badalona i Sevilla per delictes contra la salut pública. Segons afirma Tarrés, els Mossos han intervingut unes dues mil dosis de productes posats a la venda de manera il·legal. FEFAC s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra, que han corroborat aquesta informació.

La investigació es va posar en marxa a finals de l’any 2015, després que des de la Federació Empresarial es detectés la presència a Wallapop de medicaments (com fàrmacs per al dolor neuropàtic, tractaments per a l’esterilitat i fertilitat, anticoagulants o anabolitzants) i ho comuniqués a la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut, des d’on es van fer les actuacions oportunes. En iniciar-se la investigació policial, des de l’Administració es va demanar a FEFAC que no es fessin públics aquests fets, perquè no afectés l’operació.

Wallapop ha col·laborat amb les autoritats per retirar del portal els medicaments i posar filtres per controlar-ho, però els Mossos indiquen que els venedors d’aquests productes en molts casos fan un primer contacte a través d’aquesta plataforma i després contin

FEFAC demana als seus socis que, en cas de detectar casos de venda irregular de medicaments, ja sigui a internet o a altres canals, ho comuniquin, per tal d’adoptar les mesures necessàries, a través de l’adreça de la Subdirecció General d'Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques: sgiq.salut@gencat.cat o a FEFAC (Tel. 93 323 24 22 / fefac@fefac.cat).

0 Comments