Arran de la publicació publicada sobre la denúncia presentada per FEFAC davant el Departament de Salut, sobre l’assegurança de Sanitas, Blua, que promociona medicaments de prescripció amb un 50% de descompte i entrega a domicili, la premsa s’ha fet ressò del tema.

El Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos també ha estudiat aquesta qüestió, i ha sol·licitat a Sanitas que modifiqui la publicitat que realitza d’aquesta nova assegurança, segons recull Diariofarma. No obstant això, una carta remesa pel director general de l’asseguradora a l’entitat col·legial afirma que no s’aprecia que l’anunci plantegi risc de confusió o distorsioni la imatge o el servei professional de les oficines de farmàcia. Malgrat això, indica que tindran presents les observacions respecte accions de comunicació futures.

Tal com s’afirma a Correo Farmacéutico, creix la preocupació entre col·legis de farmacèutics, que també estudien aquest tipus de pràctiques, i consideren que  “allunyen la intervenció dels farmacèutic de la dispensació al pacient” i banalitzen la seva funció.

Des de Sanitas, expliquen que el descompte del 50% és un reemborsament que es fa als que contractin el servei, tal com publica Correo Farmacéutico. En el cas de l’enviament de fàrmacs a domicili, es tracta d’un complement que es presenta per donar solucions “davant situacions complicades, en les quals, degut un problema de mobilitat o malaltia, no és possible el desplaçament de l’assegurat a la farmàcia”, i inclou la recollida de les receptes en el domicili del pacient, la recollida a l’oficina de farmàcia i entrega a la casa del pacient.

Segons aquest setmanari, Mapfre també ofereix el servei d’enviament a domicili, amb Telefarmacia 24 horas, que porta quatre anys de funcionament. En aquest cas, es comprometen a fer entrega del medicament en un termini de tres hores. Altra experiència és la de l’empresa de missatgeria Entrega en Punto, des d’on expliquen que ells fan d’intermediaris: “Anem a una farmàcia per encàrrec del client a comprar el que sol·liciti i ho portem a casa seva i després cobrem l’import del producte i el nostre servei”.

Notícies relacionades: Denúncia a SANITAS per promocionar descomptes en els medicaments i enviament a domicili