Mesurar la satisfacció del client i saber què opina sobre el servei rebut és essencial per a aplicar millores al teu negoci, conèixer millor les necessitats del teu públic i fidelitzar-lo.

A la gent en realitat li agrada donar la seva opinió sobre el servei rebut, només li has de posar molt fàcil. Res d’enquestes en paper llargues i avorrides, ha de ser un format simpàtic, àgil i actual.

Un dels millors sistemes són els qüestionaris digitals, que són molt visuals, amb imatges i emoticons, que es mostren en una pantalla tàctil en el mostrador i poden recollir entre 100 i 200 respostes al mes. Els clients valoren l’atenció del personal i el temps d’espera, en quins serveis estan més interessats, deixen suggeriments de millora i l’email per a ser contactats. Qüestionaris curts i molt visuals que alhora recullen un gran volum de feedback de qualitat.

Les respostes dels clients es guarden al núvol i es poden visualitzar en temps real a l’ordinador, accedint a una àrea privada de la web amb unes claus.

Aquest sistema ajuda a conèixer l’opinió dels clients, prendre decisions més informades i corregir problemes el més ràpid possible, i donar una imatge moderna i de proximitat al client, que vegi que la seva opinió importa.

Informació elaborada per Ratenow.

Tel. 930 104 697 info@ratenow.es

Més informació: acord entre FEFAC i Ratenow

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank