“Tiburones en la farmacia” és una obra de l’escriptor i empresari Eduard Litrán, llicenciat en farmàcia per la UB, especialitzat en comunicació estratègica per EADA, amb 10 anys exercint com a administrador d’un bufet de transmissió de farmàcies. El títol del llibre fa referència, bàsicament, a l’amenaça que per a l’oficina de farmàcia suposa l’actual sistema econòmic i, amb aquest, la liberalització.

En opinió de l’autor, l’obra, a part de permetre conèixer l’evolució del sistema econòmic global des de l’interior del sector de la farmàcia, ajudarà el farmacèutic a descobrir qui és i el seu valor com a professional de la salut. 

Litrán explica com l’oficina de farmàcia s’ha resistit fins ara als efectes del sistema econòmic i del neoliberalisme, i com ha aconseguit mantenir intocable el seu model d’ordenació. Segons ell, el valor que aporta el farmacèutic com a professional de la salut ha actuat com la seva salvaguarda davant la pressió per obrir la propietat de les farmàcies.

Tal com afirma a FEFAC, la liberalització que han viscut sectors és més difícil que afecti a la farmàcia, perquè implicaria treure-li al farmacèutic la potestat sobre el medicament. Assenyala que la responsabilitat última d’una farmàcia recau en la seva propietat i que les decisions de negoci del titular sempre seran tindran millors arguments professionals que les que pugui prendre un propietari no farmacèutic.

Malgrat això, explica que existeixen pressions per obrir la propietat de la farmàcia, com ha succeït en altres països com Grècia i Itàlia, i que una situació de debilitat econòmica fa augmentar aquestes pressions. Segons el seu parer, cal trobar-hi solucions conjuntes i consensuades, i traslladar a la societat l’aportació de l’oficina de farmàcia.

Títol: ‘Tiburones en la farmacia’
Autor: Eduardo Litrán
Comprar el llibre: De venda per internet
Informació sobre el libre: http://www.tiburonesenlafarmacia.com

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank