El Ministeri de Sanitat va iniciar el divendres, 30 d’abril, la tramitació d’un Reial Decret que farà possible la venda a les oficines de farmàcia de test per a la detecció de la covid-19. Aquesta mesura permetrà assolir una major capacitat de detecció de la malaltia amb les garanties de seguretat i professionalitat que ofereix el canal farmacèutic.

La possibilitat d’incloure les oficines de farmàcia en la detecció de la covid-19, ja sigui participant en cribratges en col·laboració amb el sistema públic o amb la venda d’autotest com ara es farà possible, és una llarga reivindicació (juliol 2020) de la FEFAC, traslladada reiteradament a les diferents administracions i forces polítiques.

El diumenge, 2 de maig, el president de FEFAC, Antoni Torres, va participar en el programa Via Lliure de RAC1 per comentar l’esborrany de Reial Decret sobre la dispensació de test d’antígens a les farmàcies.

Les seves declaracions a RAC 1 van ser recollides posteriorment per diversos mitjans de comunicació, entre ells alguns com El Periódico, La Vanguardia, Betevé (beteve.cat) i Vilaweb.

Posicionament de FEFAC

El dilluns, 3 de maig, FEFAC va enviar una nota de premsa als mitjans de comunicació exposant la visió de l’oficina de farmàcia en relació amb la venda i realització de test de cribratge a les farmàcies. La premsa especialitzada se’n va fer ressò: Diario Médico, Diariofarma, El Farmacéutico, Farmaventas, Im Farmacias, etc.

També ma mostrar el seu interès la periodista Mamen Mendizábal, de Más Vale Tarde (La Sexta), que va desplaçar-se fins a la farmàcia del farmacèutic i president de FEFAC, Antoni Torres, per conèixer la serva opinió de primera mà.

El 4 de maig, Antoni Torres, president de FEFAC, va participar al programa Cafè d’idees (RTVE) de Gemma Nierga, on va exposar la visió de les farmàcies sobre la venda de test d’antígens i va subratllar la necessitat de protocols per realitzar el rastreig de casos positius.

El 4 de maig també va ser entrevistat pel periodista de la Cope Catalunya i Andorra, José Miguel Cruz, que va dedicar una estona del seu programa a parlar dels test d’antígens.

La informació també va ser recollida als informatius de la Cope Catalunya i Andorra (Del minut 23′:26″al 32′:57″)

Entrevista a El Punt AVUI

El diari El Punt Avui va entrevistar a Antoni Torres, president de FEFAC. L’entrevista va ser publicada el 7 de maig i revisa la situació que han viscut les farmàcies durant la pandèmia i la labor que encara realitzen els professionals farmacèutics en el context de pandèmia. El president de FEFAC defensa que la xarxa de farmàcies podria implicar-se encara més en la lluita contra la pandèmia, aprofitant la capil·laritat i la proximitat amb la ciutadania.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Sin-titulo-1.jpg

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank