Tenim previst publicar una nota informativa durant el dia d’avui. Mentrestant, el president de l’empresarial ha volgut adreçar-vos les reflexions sobre el nostre posicionament a través de la següent nota.

El cor i la raó

El cor ens demana a tots trencar la baralla i imposar a la societat mesures que li afecten amb l’objectiu d’aconseguir que la Generalitat escolti, se senti pressionada amb el nostre malestar, disgust, injustícia i ràbia per la situació que ens obliguen a viure i que això faci que modifiqui la seva postura.

La raó ens porta a pensar que, un cop la Generalitat ha pres la decisió d’un nou impagament, si la rectifiqués per les nostres mesures de pressió, obriria la porta a que altres col·lectius també amb deutes pendents fessin el mateix per obtenir idèntics resultats, i per aquest motiu no rectifica.

Aquesta situació ja la vam viure fa un any en la primera reunió en la qual ens comunicaren que no ens pagarien. Per tant, el que hem de fer ara és centrar-nos en el primer i primordial objectiu, que és cobrar el dia 30 de setembre.

Això ens porta a actuar amb la fredor i serenitat necessàries, per ser capaços de trobar vies que rodegin el mur que tenim al davant i que no ens permet avançar. També podem intentar trencar-lo i potser fins i tot ho podem aconseguir, però, tal com diu l’aforisme, només es pot trencar un gerro xinès un cop perquè, encara que els bocins escampats pel terra s’ajuntin de nou, el dany serà irreparable. Sempre som a temps de trencar el gerro, i també estem en condicions de no trencar-lo i intentar trobar una altra via.

Abans d’arribar a la força, hi ha marge per a la intel·ligència, doncs sempre és més rendible la força de la raó que la raó de la força. Què ens donarà més força, el possible i hipotètic bloqueig del sistema (puntual, perquè no és sostenible una acció d’aquest tipus de forma indefinida), o bé ajudar el sistema a solucionar el seu problema sense que les farmàcies deixin de cobrar?

Per aquests motius, com a representants exclusivament dels propietaris d’oficina de farmàcia, entre el cor i la raó, escollim la raó. I única i exclusivament els titulars de farmàcia som qui podem decidir sobre el futur del nostre propi patrimoni i orientació de les nostres oficines de farmàcia, i les decisions finals les hem de prendre deixant al marge altres col·lectius que no són els propis titulars. Això no ho dic amb ànim de menystenir o menysprear opinions dels altres, però sí tenint present que qui pren la decisió és qui s’enfronta als riscos de la mateixa.

Som conscients que aquest posicionament òbviament no serà compartit per tots, però sí pensem que afavorirà la gran majoria del col·lectiu.

Moltes gràcies per la vostra confiança, suport i comentaris.

Antoni Torres, president de FEFAC

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank