La Federació empresarial havia denunciat que l’ús de la creu per part d’una parafarmàcia pot induir a confusió al consumidor, que pot entendre que es tracta d’una farmàcia

FEFAC va presentar una denúncia davant l’Agència Catalana del Consum (ACC) contra una parafarmàcia situada a Gavà, que té instal·lada a l’exterior del local una creu de Malta, el que, segons la Federació empresarial, pot induir a confusió al consumidor, que pot entendre que es tracta d’una farmàcia legalment autoritzada.

L’ACC ha adreçat una comunicació a FEFAC segons la qual el fet denunciat no és constitutiu d’infracció administrativa de pràctica comercial deslleial enganyosa. El motiu és que considera que “la mera exhibició de la creu de Malta no pot induir necessàriament a error al consumidor mig pel que fa a la veritable activitat de l’establiment denunciat, ja que està combinada amb el rètol ‘parafarmàcia’ clarament visible des de l’exterior de l’establiment”. S’adjunta la comunicació de l’Agència.

FEFAC continua estudiant les possibilitats legals per tal que la creu de Malta sigui d’ús exclusiu de les oficines de farmàcia, dins la defensa de la simbologia i terminologia pròpies de la farmàcia. Us mantindrem informats.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank