Retirada de lots de fórmules infantils

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries franceses, de fórmules infantils a base d’arròs marca Modilac, fabricades per una empresa espanyola i distribuïdes per l’empresa francesa Sodilac, associades a un brot de salmonel·losi a França, Bèlgica i Luxemburg.

Tot i que les investigacions realitzades en l’establiment elaborador per part de les autoritats competents de la comunitat autònoma on s’elaboren els productes no han indicat cap resultat positiu a Salmonel·la poona, pel principi de precaució, s’ha procedit a la suspensió cautelar de l’activitat de les instal·lacions i a la proposta retirada del mercat de productes elaborats en les mateixes instal·lacions que el producte alertat.

Laboratorios Ordesa ja ha procedit a la retirada del mercat dels productes implicats. Els productes afectats són, segons la informació del SCIRI:

  • Productes de la marca MODILAC no distribuïts a l’estat espanyol.
  • Productes de la marca Blemil Plus 1 arròs, de 400 g. i Blemil Plus 2 arròs, 400 g. de venda exclusiva a farmàcies, amb data de consum preferent anterior a febrer de 2021.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha procedit a realitzar les actuacions de control oficial corresponents destinades a comprovar la retirada dels productes implicats dels circuïts de venda i la no comercialització.

Tot i no haver-se comunicat cap cas associat a Espanya, com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que tinguin a la seva llar qualsevol dels productes indicats anteriorment, s’abstinguin d’utilitzar-los i els retornin als punts de venda.

Laboratorios Ordesa ha habilitat un número d’informació per a resoldre qualsevol dubte: 900 18 08 73

No has rebut aquesta notícia per e-mail? Subscriu-te a la newsletter diària de FEFAC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank