FEFAC ha presentat una denúncia davant l’Agència Catalana del Consum contra una parafarmàcia situada a Gavà, que té instal·lada a l’exterior del local una creu de Malta.

Donat que aquest símbol és utilitzat de manera generalitzada i per mandat normatiu per les oficines de farmàcia autoritzades, la Federació empresarial entén que el seu ús per part de la parafarmàcia pot induir a confusió al consumidor, que pot entendre que es tracta d’una farmàcia legalment autoritzada.

A més, la utilització de la creu de Malta denota que l’objectiu és presentar-se amb l’aparença d’una oficina de farmàcia, contravenint la normativa de competència deslleial.

Per tot això, FEFAC sol·licita a l’Agència Catalana del Consum l’obertura d’un expedient sancionador, amb la deguda sanció econòmica si s’escau i la retirada de la creu.

Adjuntem el text de la denúncia presentada.

Agraïm la col·laboració dels socis a l’hora de detectar aquest tipus de pràctiques, i us animem a que ens traslladeu els casos similars amb els que us trobeu. Podeu fer-ho a través del telèfon de FEFAC 93 323 24 22, via email (fefac@fefac.cat), o fent les vostres propostes de semàfor: A qui li posaries un semàfor?

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank