FEFAC va interposar el passat mes de desembre una denúncia contra el supermercat Esclat ubicat a la població de Sant Joan Despí, per una pràctica duta a terme en la comercialització de productes de parafarmàcia i aliments subjectes a regulació tècnic-sanitària com és la llet per a lactants.

Els consumidors podien adquirir aquests productes, inclosa la llet 1, i beneficiar-se d’una promoció consistent en un descompte acumulat del 15% en el seu preu, a gaudir en la propera compra de productes de naturalesa similar.

Com a exemple, FEFAC presentà acompanyant la denúncia el tiquet de compra del descompte aplicat per la compra d’un envàs de llet 1 Blemil plus forte 1. La Federació entén que aquest fet constitueix la vulneració del Reial Decret 867/2008, pel que s’aprova la reglamentació tècnic-sanitària específica dels preparats per a lactants que preveu la presentació i publicitat dels productes per a lactants, prohibint expressament la publicitat en els llocs de venda, la distribució de mostres o el recurs a qualsevol mitjà de publicitat dirigit a fomentar les vendes en els establiments minoristes, com per exemple, exhibicions especials, cupons de descompte, primes, vendes especials o vendes de promoció. Tal com exposava FEFAC, l’establiment comercial denunciat va incórrer amb aquests fets en una infracció greu.

Resposta del Servei d’Inspecció

Es resposta a la denúncia presentada per la Federació empresarial, des del Servei d’Inspecció de Farmàcia de la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària, informen que han requerit al esmentat supermercat “perquè deixin de fer aquest tipus de promocions publicitàries oferint cupons de descomptes en les vendes de preparats per a lactants i preparats de continuació, amb l’advertiment que de no fer-ho se sol·licitaria la incoació del corresponent expedient sancionador”. S'adjunta.

FEFAC agraeix la col·laboració dels socis a l’hora de detectar aquest tipus de pràctiques, i els anima a que traslladin casos similars. Es pot fer a través del telèfon de FEFAC 93 323 24 22, via email (fefac@fefac.cat), o fent propostes de semàfor: A qui li posaries un semàfor?

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank