• Aquesta fase de l’estratègia de la vacunació de la COVID està previst que es desenvolupi al llarg de tres setmanes

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va explicar ahir l’inici de l’estratègia d’optimització progressiva dels punts de vacunació poblacional a un d’aquests punts, el de la Farga de l’Hospitalet. Comença el canvi de fase de vacunació en què ens centrarem en continuar augmentant la cobertura vacunal mitjançant estratègies de proximitat”, ha dit la secretària Cabezas.

El dispositiu de vacunació massiva de la COVID-19 habilitat fins ara s’adapta per prioritzar l’accessibilitat de les persones encara no vacunades. Bona part d’aquestes accions comunitàries consistiran, com ha explicat Cabezas, a “apropar-nos a aquesta població que pot tenir una necessitat que ens acostem al lloc on viuen i els expliquem en persona per què cal vacunar-se”.

En tot cas, a Catalunya, el nombre de persones reticents a vacunar-se de la COVID-19 és molt baix, ja que quan hem demanat a prop de 15.000 persones entre 20 i 40 anys  que encara no han rebut la primera dosi, menys de la meitat no veuen necessari vacunar-se. Així, només un 27% no es volen immunitzar per por als efectes adversos de la vacuna. Per aquest motiu, Salut insisteix en informar de la necessitat de la vacuna en aquestes edats i de la transitorietat d’efectes adversos.

Aquesta nova fase de la vacunació s’endega en el context d’una situació epidemiològica a Catalunya en què les taxes d’incidència estan baixant. D’aquesta manera, el nivell es de 29,9 d’incidència acumulada en set dies (IA7).

Cabezas ha fet una nova crida a que es vacuni la gent que encara no ho ha fet. “És importantíssim que es vacunin, perquè tenim tots els CAP i també aquests punts de vacunació específics disponibles per administrar primeres i segones dosis”, ha dit.