En el marc de col·laboració entre FEFAC i Laboratorios HARTMANN, que té com a objectiu promoure la farmàcia com a punt primari per a la resolució de problemes de salut menors i consultes sobre hàbits saludables, la Federació dona suport i difusió a la campanya d’aquest laboratori per promoure la prevenció de les malalties infeccioses des de les farmàcies, treballant en la popularització de la cultura de la higiene de mans entre la població.

La Marató de TV3, que se celebra el pròxim 17 de desembre, està dedicada el present any a recaptar fons per a la investigació de malalties infeccioses. Tal com s’indica a la campanya, entre les infeccions comunitàries més freqüents es troben la pneumònia, la grip i la gastroenteritis, i una de les principals mesures de prevenció és rentar-se adequadament les mans, essent les solucions antisèptiques les més eficaces. “La higiene de mans salva vides” és un dels missatges més destacats de l’acció de TV3. L’oficina de farmàcia juga aquí un paper molt important que des de FEFAC es considera que cal promoure i potenciar.

Aquesta és una de les pretensions amb la campanya promoguda per Laboratoris HARTMANN que té com a lema ‘Evitar infeccions es troba a les teves mans’, que es centra en la idea que, en un telèfon mòbil, hi ha més de 2,1 milions de gèrmens que poden provocar malalties com la grip, el constipat, varicel·la, xarampió, conjuntivitis diarrea o herpes, i que evitar el contagi passa per la higiene de mans. Adjuntem el visual elaborat en pdf per fer-hi difusió, per si el voleu descarregar.

Aquesta informació es complementa amb un microsite a través del qual la companyia farmacèutica informa sobre com es produeixen les infeccions i ofereix consells sobre com evitar-les durant l’activitat diària i en el moment de visitar un centre de salut, així com les diferències entre la higiene i el rentat de mans.