Ahir va tenir lloc a la seu de FEFAC un curs de formació dirigit a farmacèutics (socis i no socis) que treballen amb el Pharmacy Focus Excellence d'IQVIA. L'objectiu d'aquesta formació va ser oferir les competències necessàries als professionals per obtenir el màxim rendiment del programa i millorar la gestió de la farmàcia.

El Pharmacy Focus Excellence és l'eina de benchmarking d'IQVIA que permet conèixer i comparar l'evolució de les vendes i els preus de l'àrea d'influència de la farmàcia. Permet anticipar moviments i ser el primer a prendre decisions estratègiques a l'hora de decidir línies i assortit a incorporar, optimitzar l'estoc i identificar productes que no es venen.

Valoració del curs

"És una bona eina de gestió que permet estudiar les variacions de les quotes de mercat de la farmàcia i millorar la gestió de preus", va assegurar Carlos Fabián Sanchis, de Farmàcia Sanchis de Barcelona, un dels farmacèutics que va participar en el curs.

Un altre alumne, el farmacèutic José Sánchez, de Farmàcia Sánchez García, va explicar: "Utilitzo el programa puntualment, però he descobert que té moltes aplicacions en el dia a dia de la farmàcia. He après determinades funcions que desconeixia i em sembla molt interessant poder marcar els preus de productes en funció del posicionament i veure les dinàmiques dels laboratoris".

El curs va ser impartit per Daniel Torregrosa, farmacèutic i responsable de relacions externes de les farmàcies d'IQVIA, en el marc de la col·laboració establerta entre la companyia IQVIA i FEFAC.

Conveni IQVIA i FEFAC

Gràcies a l'acord de col·laboració d'IQVIA i FEFAC, els socis de l'empresarial poden accedir a les dades d'aquesta eina de manera gratuïta, independentment de si formen o no part de la mostra de farmàcies d'IQVIA. Per obtenir les claus d'accés només cal posar-se en contacte amb Daniel Torregrosa (farmacias@es-imshealth.com).

Notícies relacionades

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank