Nota informativa en relació a la convocatòria de vaga general el dia 8 de març de 2019.

Els Sindicats CCOO, UGT, IAC, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la Intersindical-CSC, el Sindicat independent i Democrat de Treballadors de Catalunya (SINDI-CAT), la Confederació General del Treball (CGT), la Confederació Nacional del Treball (CNT) i la Unió Sindical Obrera (USO) han convocat vaga general que afectarà a totes les activitats laborals i funcionarials exercides pels treballadors i pels empleats públics de les empreses i organismes establerts el proper dia 8 de març.

La vaga (convocada per UGT i CCOO) serà de dos hores en cadascun dels torns de treball, particularment:

  • Per les jornades partides i jornades continuades en torn de matí: vaga de 12.00 a 14.00 hores.
  • Per les jornades continuades en torn de tarda: vaga de 16.00 a 18.00 hores.
  • Per les jornades continuades de torn de nit: vaga durant les dues primeres hores del torn nocturn que comenci el dia 8 de març.

La vaga que està convocada per la resta de sindicats serà des de les 00.00 hores fins les 24.00 hores del mateix dia.

El dret de vaga és un dret dels treballadors reconegut tant a la Constitució com en l’Estatut dels Treballadors. Per aquest motiu, els treballadors de la farmàcia es troben en el seu ple dret d’exercir, o no, el dret constitucional a la vaga, segons el seu criteri i amb total llibertat.

Efectes de l’exercici de vaga legal

  • Sobre la relació laboral: l’exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, sinó que únicament es produeix la suspensió del contacte mentre duri l’exercici del mateix, quedant el treballador en situació d’alta especial a la Seguretat Social.
  • Sobre el salari: durant la vaga, el treballador no té dret al salari corresponent al temps no treballat. Es detreu el salari del dia de vaga més la part proporcional del temps passat en vaga en relació a les pagues extres, així com a la part proporcional corresponent a la retribució del descans setmanal del periode en que s’hagi produït la vaga. El descompte no afecta a les vacances anuals, ni en la seva durada ni en la seva retribució.
  • Sobre la cotització a la Seguretat Social: els treballadors que exerceixin el dret a vaga romandran en situació d’alta especial a la Seguretat Social, amb suspensió de l’obligació de cotització tant per part de l’empresari com per part del/la treballador/a. Per això, l’empresa ha d’informar a la Tresoreria General de la Seguretat Social quins treballadors/es han exercit el seu dret a vaga en el termini màxim de 5 dies naturals següents a la realització/finalització de la vaga (dins d’aquest termini s’inclouen diumengees i festius).

Els titulars de farmàcia que tinguin encarregada la gestió de nòmines a Bufete Perulles & Moya han d’enviar les dades dels treballadors com a límit el dia 15 de març fins a les 13.00 hores.

Informació elaborada per:

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank