El suplement Medicina de El País del 14 de maig de 2022 publica una columna de FEFAC sobre el valor social de la farmàcia comunitària.

Més enllà de la funció sanitària, la farmàcia desenvolupa un papel social molt important en la comunitat. En tots els àmbits, però especialment en zones rurals i zones urbanes desfavorides, la presència de la farmàcia es converteix en un element essencial. El seu paper és clau a l’hora de donar atenció a grups vulnerables, actuar com sentinella de determinades situacions de risc i prestar suport i assistència.

Fixar la població al territori

La columna destaca la importància de la farmàcia per fixar la població al territori, frenant la despoblació i incrementant la seguretat pública, evitant l’aparició de deserts farmacèutics que afavoreixen una pitjor qualitat de vida.

La farmàcia aporta seguretat i és generador de confiança. L’envelliment de la població o la cronicitat fan especialment important el seu paper.

La FEFAC conclou que cal tenir un paper actiu i buscar formes d’articular nous models d’atenció i prestació farmcèutica, basats en la proximitat territorial.

L’aportació a la societat de la farmàcia té moltes potencialitats a desenvolupar, sumant els valors de la farmàcia i el farmacèutic, la seva experiència i coneixement del medicament, així com el seu compromís amb el sistema sanitari i la població.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank