Inici 9 Empresarials 9 L’1 de novembre baixen el preu 1.290 presentacions de medicaments

L’1 de novembre baixen el preu 1.290 presentacions de medicaments

31 oct., 2019 | Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària, Sanitària

Entre els principals, coneguts principis actius com l’ibuprofèn, l’antidepressiu duloxetina, l’antipsicòtic risperidona o l’antiasmàtic budesonida 

L’entrada en vigor l’1 de novembre de l’Ordre SBC/953/2019 baixa el preu de 1.290 presentacions de medicaments de farmàcia comunitària, que reduiran la factura pública de medicaments en més de 39 milions d’euros, segons els càlculs del Ministeri de Sanitat.

Pel seu pes en la reducció de la factura de farmàcia comunitària, destaquen fàrmacs que han patit baixades de fins a un 80%. En aquest grup trobem antiinflamatoris, antiglaucomatosos, analgèsics opioides o antipsicòtics.

Així, els deu principis actius amb major impacte en la baixada representen el 89% de la reducció de la factura. A més, entre les presentacions que baixen de preu es troben principis actius molt utilitzats com l’ibuprofèn, fàrmacs per a l’asma com el salbutamol, formoterol o la budesonida, antidepressius com la duloxetina, anticonceptius orals com el levonorgestrel/etinilestradiol o medicaments antipsicòtics com la risperidona.

10 PRINCIPIS ACTIUS MÉS UTILITZATS QUE BAIXEN EL PREU

PRINCIPI ACTIU

INDICACIÓ

àCIDO ALENDRÒNIC

Osteoporosi

BUDESONIDA

Asma i EPOC

DULOXETINA

Depressió

ENOXAPARINA

Trombosi

ESCITALOPRAM

Depressió

FORMOTEROL

Asma i EPOC

IBUPROFÈN

Dolor, febre i inflamació

LATANOPROST

Glaucoma

LEVONORGESTREL / ETINILESTRADIOL

Anticoncepció

RISPERIDONA

Psicosi

Font d’informació: CGCOF

0 Comments

Submit a Comment