Els signants, qüestionen la voluntat de “desterrar a qualsevol preu” aquesta pràctica en lloc de fer-la “complementària” a la medicina convencional.

45 diputats francesos han publicat una tribuna al Journal du dimanche on demanen al govern que no desfinançar l’homeopatia. Els signants qüestionen la voluntat de “desterrar a qualsevol preu” aquesta pràctica en lloc de fer-la “complementària” a la medicina convencional. Aquesta opció, segons el grup de diputats, preservaria la llibertat d’atenció alhora que es contribueix al control de la despesa sanitària.

En el seu escrit, els diputats afirmen que l’homeopatia respon a una “necessitat mèdica real” que contribueix a reduir el consum de medicaments. També asseguren que és una “alternativa personalitzada a certs tractaments” i que “ajuda a satisfer les necessitats sanitàries no cobertes de les poblacions més vulnerables, com ara nens, dones embarassades, persones grans, o en associació amb el tractament, alleujar els pacients amb càncer”.

“És difícil acceptar la idea que aquesta pràctica, que durant molt de temps ha estat reconeguda per les autoritats i la comunitat mèdica, exercida durant més de 200 anys per metges i registrada a la farmacopea francesa el 1965, pot quedar relegada sobtadament a la categoria de medicina falsa”, asseguren.

Com a prova, citen que un de cada tres metges prescriu medicaments homeopàtics i el 74% dels usuaris els consideren efectius. També ginecòlegs i oncòlegs. Entre un 30% i un 50% dels pacients amb càncer pren productes homeopàtics, segons els diputats que signen l’escrit.

Finalment, recorden que l’eliminació de l’homeopatia conduirà a un augment del consum de medicina tradicional, “més car” i amb “més riscos d’efectes adversos i secundaris”. I demanen al govern que mantingui el nivell de reemborsament en un 30% d’aquest mètode terapèutic.

Font d’informació: Le Journal du dimanche

Notícia relacionada: Confirmada la desfinanciació de l’homeopatia a França

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank